Antikvariat Myreforsen finns i Myre, Sidensjö. Miljön är skönt lantlig och en av Nätraåns större forsar brusar ca 500 meter nedanför huset. Tidigare fanns där en kvarn, men numera ser man bara spår av fundamenten. Huset är inte renoverat utan har 40-talscharm med vedspis och kakelugn i användbart skick.

Foto:musqotdesign

  • Foto:eget


    Ett enkelt fika finns, ibland med litterär anknytning.

  • Foto:eget

    Selma Lagerlöf har funnits med i mitt läsande liv alltsedan jag i skolan kom i kontakt med Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Denne lille parvel tog då en plats i mitt hjärta, som han har behållit sedan dess.

    Författarinnan, som berättade den här vidunderliga historien, vann också mitt hjärta. Jag läste så småningom allt som hon skrivit. Med jämna mellanrum läser jag om någon titel och tröttnar aldrig. Hon är bäst! Att hon skulle få en central plats i antikvariatet var därför självklart.

    Om du har vägarna förbi så tycker jag att du ska stanna till och titta in i Selma-rummet för att få se att en del av Mårbacka på outgrundliga vägar sökt sig från Värmland till Ångermanland! Det är en sådan fantastisk historia som skulle kunna vara skriven av Selma Lagerlöf själv.