26. jan, 2016

Anteckningar från träffen 25 januari

Länge leve bokcirkeln!

Det går ju inte att förneka att det som mysfaktor räcker långt att i ensamhet krypa ner i sängen eller krypa upp i fåtöljen eller soffan när man läser. Det är så härligt och ensamheten är till och med ofta önskvärd.

Men att någon gång i månaden få tumla ut ur sin grotta, förundrat skåda dagsljus och lätt kisande möta världen i form av en bokcirkel är så himla kul!  Att få tala om det man läst, fika, skratta och få lästips att ta med tillbaka till grottan är väldigt trevligt. Jag kände mig enormt förväntansfull och samtidigt lite nervös denna första kväll, men allt gick bra.

Första träffen handlade förstås en hel del om att lära känna varandra. Att öppna sig och berätta om vad man helst läser är inte alldeles enkelt i början. Men allt eftersom man blir mer bekanta så brukar tungbanden lossna och till sist pladdrar man på som vanligt.

Det finns inget bättre eller sämre, smaken är bara olika. En av de bästa saker som en läsecirkel kan leda till är faktiskt att man tvingas, eller snarare får tillfälle till, att pröva på en genre eller författare, som man inte väljer vanligtvis.

Arkenbiblioteket har numera bokcirkelkassar att låna. Det är superbra! Kassen är packad med 8 ex av en bok och där finns också lite information om författaren och vilka fler titlar som erbjuds i form av cirkelkasse. Vill man läsa äldre romaner så kan man vända sig till antikvariat eller bokbörsen.

Vi valde en bibliotekskasse den här gången. Det blir Boktjuven av Markus Zusak som vi läser.

Dela den här sidan